הסבר קצת מסובך לגבי נושא הURL ים שהתחלפו ובאופן כללי לגבי מבנה האתר.

נתחיל בכך שדרופל נותן אחלה יכולות SEO ובשילוב עם כמות עצומה של תוכן מקורי ואיכותי הם השיגו לנו דירוגים גבוהים גם כשהאתר הלך והפך מיושן יותר ויותר, וגם כאשר בעיות אבטחה חמורות גרמו לנפילות שנמשכו שבועות שלמים.  זה היה כח עצום באתר ההוא, וזה הפך את ההגירה לוורדפרס לקשה מאד ויקרה מאד, ולכן זה לקח כל כך הרבה זמן לקרות.

תכנון לעומת ביצוע הגירה

תכנון ההגירה נעשה תוך התייעצות עם מומחי SEO ועבודה משמעותית על שימור התפריטים וה-URLים כדי למנוע צורך ב-301. עותק פגום של האתר נמצא ב-DRUPAL.GUYARIV.COM  ואפשר להתשמש בו כדי לבדוק את מיקומי הכתובות.  מספיק למחוק את הסאבדומיין כדי לראות איפה העמוד הזה באתר הנוכחי.

איך נבנתה מערכת השמות באתר הוורדפרס:

בגדול דרופל מאפשר לבנות URLים כטקסט חופשי לעומת וורדפרס שמאפשר לערוך רק את הסלאג.  לכן אתר הדרופל נבנה כך שהURLים משקפים את מבנה התפריטים, כלומר כל הדפים שנכנסו לתפריט דיבייט קיבלו URL במבנה guyariv.com/debate/post-name. ואלו שהיו תחת תת-תפריט כלכלה בתפריט דיבייט קיבלו URL במבנה guayriv.com/debate/economics/post-name.

דרופל לא מאפשר עריכה זו, ולא מאפשר שימוש בלוכסן / בעריכת כתובות.  לכן כדי להכניס 1400 Nodes הפרדנו אותם לפוסטים וכל השאר (דפים, קורסים, מוצרים, סיפורי לקוח ואירועים). 

בפוסטים פירקנו את ה-URL בCSV כך שכל מה שלפי לוכסן הופך לקטגוריה בוורדפרס. הסיבה היא שוורדפרס מאפשר לוכסן / רק כאשר הפרמלינקס מוגדר ככולל קטגוריות. כמו שהוא כרגע.

איך זה קשור לפוסטים שהשתנו?

הבעיה – וכאן אנחנו מגיעים לעניין הפוסטים שהשתנו, זה שוורדפרס לא מאפשר שני פוסטים עם אותו סלאג גם אם הם בקטגוריות נפרדות.  לכן אם יש לי שני פוסטים עם אותו סלאג אז אחד מהם קיבל את הסיפרה 2 אחריו וכן הלאה.

מכיוון שהנושאים החשובים חוזרים על עצמם כמה פעמים אז דווקא ביטויי מפתח כגון speech  או stagefright  הפכו לסלאגס של כמה פוסטים שונים.  מהסיבה הזו יש בערך 30-40 מהם שהתחלף להם ה-URL. וחלקם דווקא די חשובים!

לגבי פוסטים שהיה להם רק סלאג, ולא היה להם לוכסן / ב-URL הם הפכו להיות PAGES בוורדפרס, כי אין דרך לייצר URL כזה לפוסט.  אם לא נותנים לו קטגוריה הוא לא יהיה guyariv.com/post-name  אלא guyariv.com/uncategorized/post-name.